If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте колеги, предстои ми смяна на масло и искат да попитам какво ще ми препоръчате и защо? По принцип си купувам маслото от axm - auto в Ямбол.
Благодаря.
Дали е сериозно според теб? Аз съм карал с такова доста време и не са ми избивали семеринги
А колегата да обясни по-подробно къде точно където има семеринги има високо налягане на маслото, че не се сещам нещо?
Семеринги избиват от високо картерно налягане. Когато има запушена вентилация на картера например и щеката се окаже по-трудно препядствие за преодоляване
Дали е сериозно според теб? Аз съм карал с такова доста време и не са ми избивали семеринги
А колегата да обясни по-подробно къде точно където има семеринги има високо налягане на маслото, че не се сещам нещо?
Семеринги избиват от високо картерно налягане. Когато има запушена вентилация на картера например и щеката се окаже по-трудно препядствие за преодоляване
А дали според теб знам с кво масло колко време си карал? Икато гледам пишеш в минало време, значи не караш вече с него, защо?
Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic
А дали според теб знам с кво масло колко време си карал? Икато гледам пишеш в минало време, значи не караш вече с него, защо?
Защото зимата не ми харесва как стартира мотора. С мобил-а студения старт е също толкова тих колкото и топлия. С 10В60 това не е съвсем така. Мобил-а е много по рядък. При -20 ги тествах и двете масла. 10W60 е по-гъсто от мед, а мобила е прилично течлив. Плюс това си мисля, че няма много голям смисъл от такъв визкозитет след като знам как си карам колата.
Мобила пък е по-скъп ама го предпочитам. Личен избор.
Същото масло е. Интересно обаче защо цената е такава след като дистрибуторската цена е 24.50 към магазин! Искай опция виж преди да платиш. В долния край на тубата трябва да има напечатано върху самата туба с маркираща система с черно мастило номер на партида, дата на производство, дата на годност.
На нито една снимка я няма маркировката долу на бутилката. Под етикета трябва да е. Не знам от къде ги вадят тези цени. Но от дистрибутора който зарежда магазините за авто части знам, че цената към магазин е 24.50 А може тука нашите магазини да ги ебават с високи цени... знам ли
Comment